Opdrachtgeversdag Justitiële ICT Organisatie 2024

Afgelopen donderdag vond de opdrachtgeversdag van de Justitiële ICT Organisatie plaats in Stadion Galgenwaard in Utrecht. De gehele middag stond in het teken van verbinden met als thema ‘Digitaal, Duurzaam en Doelgericht’. Collega’s van de Justitiële ICT Organisatie en onze opdrachtgeversorganisaties kwamen samen om te luisteren naar en te praten over relevante onderwerpen die ons werkveld binnen het ministerie van Justitie en Veiligheid raken.

*muziek speelt*

Wilfred Genee – Dagvoorzitter Opdrachtgeversdag: We zijn vandaag in een voetbalstadion voor een speciale dag. De opdrachtgeversdag 2024 van de Justitiële ICT organisatie. Dat gebeurt dus in dit stadion, niet op het veld, maar gewoon daarbinnen.

Marcel Hoogland – Algemeen Directeur Justitiële ICT Organisatie Het is ook het verbinden van de opdrachtgevers met elkaar. Wij zijn natuurlijk heel erg op zoek ook vaak naar gemeenschappelijkheid.

Ruud Staijen – Programmadirecteur Datagedreven Samen Werken – Nationale Politie: Wie is eigenlijk eigenaar van die data? Mag dat? Mag hij erbij, mag hij erbij? Hoe doen we dit? Hoe is die verhouding? Hoe is die proportionaliteit?

Philip Komen – Directeur Strategie en Bedrijfsvoering – Justitiële Organisatie: Voor de tweede keer organiseren wij een dag voor onze opdrachtgevers. Belangrijk doel is dat we betere kennismaking hebben, organiseren tussen de verschillende opdrachtgevers. Ook tussen wij, Justitiële ICT organisatie en opdrachtgevers. Maar ook dat we vooruitkijken naar technische uitdagingen die er op ons pad liggen.

*muziek speelt met op de achtergrond geluiden van de paneldiscussie*

Beelden van de paneldiscussie op het podium en een sessie in een vergaderzaal.

Suradj Bahadoersing – Directeur Dienstencentrum – Ministerie van Justitie en Veiligheid: Ik heb net de sessie bijgewoond over de toekomstige werkplek, een werkplek die vooral vanuit de cloud wordt gefaciliteerd. Wij van het bestuursdepartement zijn er ook mee bezig. Het is ook te zien tegen welke struggles zij aanlopen en welke ervaringen zij nu opdoen waarvan wij ook lering kunnen trekken.

Deborah Leue – Plv. Algemeen Directeur - Justis Ik ben net geweest naar de workshop over artificial intelligence van de directie AI van het Ministerie van Justitie. Ik vond het hartstikke interessant, omdat zoals hij het praktisch toepasbaar maakte en ook het belang van leiderschap in die ontwikkeling van AI en het gebruik daarvan, dat triggert mij wel om daar verder over na te denken.

Wilfred Genee: Naast mij zit bijvoorbeeld Lotte Hart. Geef een hartelijk applaus, dames en heren.

Lotte Hart – Partner SeederDeBoer: Mooie setting zo aan de tafel, goeie discussies. Ik denk wel mooi ook om te zien eigenlijk dat dit bedrijf, maar ook deze dag, over zoveel verschillende onderwerpen gaat. Het gaat over duurzaamheid, het gaat over data, over IT, over kwantum over AI. Uiteindelijk gaat het ook weer, dat vond ik heel mooi in de discussie, ook over mensen, communicatie, vriendschap werd zelfs genoemd. Ik denk dat dat een heel belangrijke conclusie is.

*muziek speelt*

Philip Komen: Een belangrijk aspect voor de IV? We kunnen heel veel dingen digitaal, we kunnen elkaar mailtjes sturen, we kunnen elkaar appen, dat werkt natuurlijk allemaal. Maar elkaar goed begrijpen, dat betekent ook dat je met elkaar in verbinding bent. En zo'n evenement, hier samen zijn, samen even een kopje koffie drinken, zorgt ook weer voor verbinding.

*muziek speelt*

Beeld: Deelnemers Opdrachtgeversdag juichen op stadiontribune

*gejuich*

Beeldtekst: Voor meer informatie bezoek www.justitieleictorganisatie.nl

*muziek fadet uit*